3 Διαφορετικές προπονήσεις για να κάνεις στο σπίτι σου στο lockdown 2

Τώρα που είσαι αναγκασμένος-ή να μείνεις σπίτι και δεν θέλεις να χάσεις τη φόρμα σου, σου έχουμε 3 διαφορετικά video με κλιμακούμενες ασκήσεις για να τις κάνεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι: 1 στρώμα ή χαλί, 1 λάστιχο γυμναστικής , 2 μπουκάλια με νερό 1,5 λίτρο η 2 αλτήρες,1 καρέκλα.  Αυτό τον εξοπλίσμό τον έχουμε όλοι σπίτι μας οπότε δεν υπαρχει δικαιολογία. Σας έχουμε λοιπόν 3 διαφορετικά video που η δυσκολία τους ξεκινάει απο το εύκολο(1ο video) και φτάνει στο λίγο πιο δύσκολο σε κάθε επόμενο video!!! Όλα τα video περιλαμβάνουν 3 μέρη:

  1. Την προθέρμανση: η οποία περιλαμβάνει δυναμικές κινήσεις-διατάσεις για 20” ή 10 επαναλήψεις/άσκηση έτσι ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος και οι διατασιμότητα των μυών με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού.
  2. Το κύριο μέρος: το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης οι οποίες στοχεύουν στην ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος και εκτελούνται κυκλικά για 20-30” με διάλειμμα 10-15”/ασκηση για 2-5 κύκλους ανάλογα το επίπεδο. Η κυκλική αυτή προπόνηση ενεργοποιεί και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα αφού είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε σε υψηλότερους καρδιακούς παλμούς απο ότι στην ηρεμία.
  3. Την αποθεραπεία: η οποία περιλαμβάνει ασκήσεις διατάσεων 15-20” έτσι ώστε οι μύς να επανέλθουν στο αρχικό τους μήκος , να απομακρυνθεί το γαλακτικό οξύ και να διατήρηθεί η κινητικότητα των αρθρώσεων.

Δοκίμασε λοιπόν αυτές τις 3 εβδομάδες της καραντίνας να κάνεις 1 video κάθε εβδομάδα με τη σειρά που στα δείχνουμε!!Μπορείς να κάνεις κάθε video 3-4 φορές μέσα στην εβδομάδα. Καλή επιτυχία!!!!Τ