5 Τρόποι για να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση σε καλό επίπεδο στις διακοπές!!!

Όπως είναι φυσικό όλοι μας χρειαζόμαστε διακοπές προκειμένου να ξεκουραστούμε πνευματικά, ψυχολογικά αλλα και σωματικά απο τη σεζόν που μόλις πέρασε!!Έτσι λοιπόν ξεκινούν οι διακοπές μας και μαζι με αυτές ξεκινάει και η πτώση της φυσικής μας κατάστασης!! Μέχρι ένα σημείο δεν είναι κακό να απέχουμε απο τη γυμναστική μας. Όμως εάν το παρακάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σωματική άσκηση κινδυνεύουμε να χάσουμε τα οφέλη απο την άσκηση και να δυσκολευτούμε πολύ να επανέλθουμε μετά το πέρας των διακοπών. Γι αυτό λοιπόν τον λόγο σας προτείνουμε 5 τρόπους για να διατηρήσετε ενεργό το σώμα σας κατά την διάρκεια των διακοπών σας!!Ας δούμε λοιπόν τους τρόπους:

1.Κολύμπι στη θάλασσα

Συνήθως όλοι μας το καλοκαίρι πηαίνουμε για διακοπές σε κάποιο νησί η παραθαλάσσιο μέρος. Αυτή λοιπόν είναι η ευκαιρία μας για κίνηση μέσα στο νερό, είτε με ασκήσεις μέσα στο νερό, είτε με κολύμπι (ότι κολύμπι μπορεί ο καθένας). Μπορείτε λοιπόν να κολυμπήσετε ή να κάνετε ασκήσεις για 20-30 λεπτά συνεχόμενα έτσι ώστε να κάψετε θερμίδες και να δυναμώσετε το  σώμα σας χωρίς να καταπονήσετε τις αρθρώσεις σας.

2.Περπάτημα 

Ώπου και να έχετε πάει διακοπές μπορείτε σίγουρα να περπατήσετε βλέποντας αξιοθέατα, ωραία τοπία με καλούς φίλους λίγο πριν πιείτε το ποτό σας η κάτσετε σε κάποιο ταβερνάκι για φαγητό. Εκμεταλευτείτε λοιπόν καθε ευκαιρία για βόλτα και περπάτημα τουλάχιστον για 20 λεπτά και απολαύστε την βόλτα σας ενω περπατάτε.

3. Παιχνίδια στη παραλία

Τώρα που είστε στην παραλία  μπορείτε να παίξετε ένα σωρό παιχνίδια με τους φίλους σας η την οικογένεια σας και να διατηρήσετε το επίπεδο δραστηριότητας σας σε υψηλό επίπεδο. Μπορείτε λοιπόν να παίξετε ρακέτες, beach volley, water polo, beach football και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιέχει κίνηση.

4. Θαλασσια Σπορ

Πολυ συχνά στις παραλίες υπάρχουν οργανωμένα θαλάσσια σπορ όπως: Θαλάσσια ποδήλατα, water ski, wake board, kayak θαλάσσης και πολλά άλλα. Μπορείς λοιπόν να εκμεταλευτείς αυτές τις δυνατότητες και να ασκηθείς διασκεδάζοντας κάτω απο την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου επαγγελματία θαλασσίων σπορ.

5. 20 λεπτό πρόγραμμα γυμναστικής

Ξέκλεψε ένα 20′ μέσα στις διακοπές σου στο οποίο είσαι χαλαρός και έχεις χρόνο και εκτέλεσε ένα γρήγορο προγραμματάκι γυμναστικής π.χ. : Ξεκίνα με επι τόπου τρέξιμο και δυναμικές διατάσεις για 3-5′, συνέχισε με ασκήσεις με το βάρος του σώματος σου όπως Squats, Push ups, Κωπηλατική σε κλίση, κοιλιακούς , ραχιαίους κ.α και εκτέλεσε απο 10-15 επαναλήψεις κυκλικά για 3-7 κύκλους. Στο τέλος  της προπόνησης εκτέλεσε διατατικές ασκήσεις και είσαι έτοιμος!!

Διάλεξε λοιπόν κάτι απο όλα τα παραπάνω και αύξησε την δραστηριότητα σου στιος διακοπές έτσι ώστε να μην έχεις μεγάλη πτώση της φυσικής σου κατάστασης και μπορέσεις να επανέλθεις πιο γρήγορα μετα απο αυτές!!Καλές διακοπές με περισσότερη δραστηριότητα!!!