Οι 3 βασικές ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να έχεις στο πρόγραμμα σου!!

Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει λίγο πολύ διάφορες ασκήσεις είτε στο γυμναστήριο, είτε στο σπίτι είτε ωπουδήποτε έχουμε γυμναστεί κατα καιρούς. Υπάρχουν πληθώρα ασκήσεων και άπειρες παραλλαγές που μπορούν να σε γυμνάσουν αποτελεσματικά. Όμως 3 απο αυτές είναι οι πιο βασικές και πιο αποτελεσματικές ωστε να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και αυτές είναι οι παρακάτω:

  1.Squats (Καθίσματα)

Τα καθίσματα είναι απο τις πιο βασικές ασκήσεις ποδιών αφού είναι μια κίνηση την οποία όλοι μας χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα για να εκτελέσουμε τις δραστηριότητες μας. π.χ.:Να σηκωθούμε απο την καρέκλα, να κάτσουμε στην τουαλέτα, να καθίσουμε στον καναπέ κ.α. Το κάθισμα δεν γυμνάζει μόνο τους μυες των ποδιών (τετρακέφαλοι,οπίσθιοι μηριαίοι,γλουτιαίοι) γυμνάζει επίσης και τους μύες της ράχης. Υπάρχουν λοιπόν πολλοι τρόποι να γυμνάστούμε στο κάθισμα και ο πιο βασικός είναι να σηκωθώ και να κάτσω σε μία καρέκλα με τη σωστή τεχνική και αφού μάθω την τεχνική να προσθέσω ταχύτητα και στη συνέχεια επιπλέον επιβάρυνση π.χ κράτημα επιπλέον βάρους στα χέρια. είναι μια άσκηση που όλοι πρέπει να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας αν θέλουμε με να έχουμε δυνατά πόδια και δυνατο κορμό!!

2. Pull ups (Έλξεις)

Οι έλξεις είναι μία βασική άσκηση ενδυνάμωσης πλάτης -ωμικής ζώνης και χεριών την οποία θα πρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμα σου αν θέλεις να έχεις καλοσχηματισμένη πλάτη και δυνατά χέρια. Οι έλξεις μπορούν να εκτελεστούν με διαφόρους τρόπους και με διαφορετική δυσκολία. Μπορούν λοιπόν να γίνουν με ανοιχτή λαβη σε μονόζυγο, μπορούν να γίνουν με κλειστή λαβή σε μια κλίση σε έναν ιμάντα για πιο εύκολη εκτέλεση, με λάστιχα για βοήθεια και έναν σωρό άλλους τρόπους έτσι ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση στο επίπεδο του ασκούμενου!

3. Push ups (Κάμψεις)

Οι κάμψεις ή αλλιως στρατιωτικές πιέσεις είναι πολυ βασική άσκηση για την ενδυνάμωση του στήθους της ωμικής ζώνης, των χεριών και του κορμού και είναι πολυ σημαντική για την προπόνηση σου. Μπορείς να την εκτελέσεις σε κλίση σε τοίχο, με τα γόνατα, με ανοιχτή λαβή, με κλειστή λαβή, με επιπλέον αντίσταση και με ένα σωρό παραλλαγές ετσι ώστε να προκαλέσεις πιο δύσκολο ερέθισμα. Ξεκίνα με 3 σετ των 10 επαναλήψεων στην παραλλαγή που μπορείς να εκτελέσεις σωστά και θα νιώσεις αμέσως την διαφορά.

Αυτές οι 3 ασκήσεις είναι απο μόνες τους αρκετές να σε απογειώσουν με την προυπόθεση οτι τις εκτελείς σωστά και με προοδευτικότητα απο το εύκολο στο δύσκολο και απο το απλό στο σύνθετο. Απευθύνσου σε έναν επαγγελματία φυσικής αγωγής για να σε κατευθύνει και νιώσε τη διαφορά μόνο με αυτές τις 3 ασκήσεις. Καλη επιτυχία!!!!!