Προπονήσου σε σάκο πυγμαχίας και δεν θα χάσεις!!!!

Σίγουρα θα έχεις δεί ανθρώπους – αθλητές που χτυπούν ένα σάκο πυγμαχίας!!Μέσα σου λές τι κάνει αυτός ο τρελός!!  Όμως αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις τι χάνεις!!Βέβαια για να φτάσεις να χτυπάς το σάκο σωστά και με ικανοποιητική ένταση για να γυμναστείς υπάρχουν κάποια στάδια.Αυτά τα στάδια θα σου εξηγήσουμε παρακάτω:

1ον: Τεχνική των χτυπημάτων

Θα πρέπει να διδαχθείς τη σωστή τεχνική των χτυπημάτων απο κάποιο εξειδικευμένο δάσκαλο-προπονητή ετσι ώστε να μπορέσεις να αποδόσεις τα σωστά χτυπήματα και να προφυλάξεις τα χέρια σου απο τραυματισμούς.

2ον: Περίδεση των χεριών

Για την προστασία των καρπών και των δακτύλων σου θα πρέπει να μάθεις να δένεις τα χέρια σου και τους καρπούς σου με ειδικούς επιδέσμους, τα γνωστά (μπαντάζ). Το σωστό δέσιμο είναι πολύ σημαντικο ετσι ώστε να προστατεύσεις τα δάχτυλα και τους καρπους σου. Ένα σωστό δέσιμο μπορεί να στο δείξει ο δασκαλός σου-προπονητής σου ή να βρείς κάποιο video στο you tube!!!

3oν: Σωστή ένταση 

Η ένταση των χτυπημάτων είναι πολύ σημαντική αφου πρώτα βέβαια έχουμε αφομοιώσει την σωστή τεχνική, και αυτό μας επιτρέπει να δουλέψουμε τα χτυπήματα με μέτρια έως υψηλή ένταση με σκοπό να ανεβάσουμε καρδιακούς παλμούς και να επιφέρουμε προσαρμογές στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα καθώς και στη νευρομυική συναρμογή μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να δουλέψουμε σε υψηλή ένταση διοτι αλλιώς δεν θα έχουμε αλλαγές στη φυσική κατάσταση και δεν θα βελτιώσουμε τα χτυπήματα μας!!Πάντα βέβαια με γνώμονα να δουλεύουμε απο το απλό στο σύνθετο και απο το εύκολο στο δύσκολο!!Ανεβάζουμε λοιπόν την ένταση κλιμακωτά μέχρι να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο!!

4ον: Συνδυασμός χτυπημάτων

Αφού μάθουμε τα βασικά χτυπήματα αρχίζουμε να χτίζουμε συνδυασμούς χτυπημάτων σε διάφορες παραλλαγές. Ο σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μικρές χορογραφίες κινήσεων με χτηπήματα-βηματισμούς- αποφυγές και εναλλαγές χτυπημάτων σαν να έχουμε μπροστά μας εναν υποτιθέμενο αντίπαλο, μόνο που αντίπαλος μας είναι ο σάκος!!

Όταν λοιπόν φτάσουμε στο σημείο να χτυπάμε το σάκο ασταμάτητα με ρυθμό και με σωστή τεχνική τότε είμαστε έτοιμοι να προπονηθούμε, να εκτονωθούμε, να βελτιωθούμε και να το διασκεδάσουμε με χτυπήματα στο σάκο, φυσικά με το ρυθμό της μουσικής!!Δοκιμάστε το και θα νιώσετε ότι διώχνετε οτι σας βαραίνει μέσα στην ψυχή σας και η βελτίωση στη φυσική σας κατάσταση θα είναι θεαματική!!Ξεκινήστε με 3 γύρους του 1′ με διάλλειμμα 1’/γύρο και κάθε εβδομάδα προσθέστε ένα γύρο έως ώτου φτάσετε τους 10 γύρους!!!!Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Καλή επιτυχία!!!!