5 Τips για να μην σταματήσεις την γυμναστική πριν καν αρχίσεις!!

Νιώθεις οτι είναι η ώρα σου να γυμναστείς? Αποφάσισες οτι είναι η ώρα σου να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου και να κάνεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής? Θέλεις να γυμναστείς για να αλλάξεις προς το καλύτερο την εικόνα του σώματο σου? Για όποιο λόγο και να το κάνεις μόνο οφέλη μπορείς να αποκομίσεις και μπράβο σου!!! Εμείς λοιπόν θα σου δώσουμε 5 tips για να μην είναι αλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή σου!!!

  1. Αναρωτήσου τι είδους γυμναστική θα σου άρεσε να κάνεις?

Ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σου να έιχες κάποια προτίμηση στο χορό, στο τρέξιμο, στα βάρη, στις πολεμικές τέχνες ή και άλλα… Με βάση αυτά σκέψου τι θα σου ήταν ευχάριστο έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να κάνεις κάποια δραστηριότητα- γυμναστική που θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα!!!

  1. Αναζήτησε έναν επαγγελματία προπονητή που θα σε κατευθύνει σωστά!!

Στις μέρες μας υπάρχουν ένα σωρό <<επαγγελματίες>> που δηλώνουν γυμναστές-προπονητές. Έσυ ψαξτο λίγο παραπάνω, ζήτησε να σου δείξει τα πτυχία του και τις εκπαιδεύσεις του και συζήτα λίγο μαζί του ώστε να δείς πώς αντιμετωπίζει εσένα και τους στόχους σου!!!Χρησιμοποίησε και το ένστικτό σου!!Ο τρόπος συμπεριφοράς και προσέγγισης είναι εξίσου σημαντικός με τις γνώσεις που έχει!!

  1. Ξεκίνα με 3 φορές την εβδομάδα

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται υπερβολές, Εκει που δεν έκανες καθόλου γυμναστική μην ξεκινήσεις καθημερινή προπόνηση απο ενθουσιασμό διότι υπαρχει κίνδυνος τραυματισμού αλλα και κίνδυνος να κορεστείς απο νωρίς και να τα παρατήσεις!!Η συχνότητα της προπόνησης 3 φορές/ εβδομάδα είναι ιδανική για ξεκίνημα ώστε να αναπληρώνεις την ενέργεια σου και να λαχταράς την επόμενη προπόνηση!!!

  1. Βάλε μικρους και εφικτούς στόχους

Ξεκίνα με απλούς και εφικτούς στόχους!! Νιώσε τα οφέλη της άσκησης και διασκέδασε το!!!Οι στόχοι σου θα επιτευχθούν σιγά σιγα όσο συνεχίζεις να γυμνάζεσαι. Κάνε μικρές βελτιώσεις στη διατροφή σου, προσπάθησε λιγο παραπάνω στην επόμενη προπόνηση σου και θα ανταμοιφθείς!!

  1. Βάλε τη γυμναστική μέσα στις προτεραιότητες σου

Μέσα στις προτεραιότητες σου θα πρέπει να εντάξεις και την γυμναστική διότι μόνο έτσι θα μπεί μέσα στον προγραμματισμό σου και τις καθημερινές σου συνήθειες. Μήν κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί: π.χ. : εντάξει μωρε αν μου μείνει χρόνος θα κάνω και γυμναστική!! Κλείσε συγκεκριμένες μέρες και ώρες ώπου θα κάνεις τη γυμναστική σου και μην βάζεις τίποτε άλλο εκτός εάν ειναι κάτι σοβαρό π.χ. θέμα υγείας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντα χρόνο διαθέσιμο για τη γυμναστικη σου!! Δώσε το χρόνο που σου αξίζει για να γυμναστείς. Καλή επιτυχία!!!!!