5 Τρόποι για να επαναφέρεις την φυσική σου κατάσταση μετα το lockdown 2

Τώρα που φτάσαμε στον Μάιο και επανερχόμαστε σιγα σιγά σε μία κανονικότητα θα πρέπει να επαναφέρουμε και τη φυσική μας κατάσταση στα επιθυμητά επίπεδα!!!! Όπως και να το κάνουμε αυτός ο εγκλεισμός μας περιόρισε και μειώσαμε κατα πολύ τη σωματική μας δραστηριότητα, αφου πολλοί απο εμάς δεν δουλεύαμε ή δουλεύαμε απο το σπίτι. Οι μετακινήσεις μας περιορίστηκαν και οι χώροι άσκησης-άθλησης ήταν κλειστοί. Η μειωμένη δραστηριότητα μείωσε και το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης!!Γι αυτό λοιπόν σας έχω 5 τρόπους για να επανέλθετε προοδευτικά και με ασφάλεια απο την αδράνεια στην σωματική άσκηση:

 1. Περπάτημα σε κοντινές διαδρομές

Ο πιο άμεσος και ασφαλής τρόπος να κίνηθείς περισσότερο, να καταναλώσεις θερμίδες και να βελτιώσεις το καρδιαγγειακό σου είναι το περπάτημα!!! Ξεκίνα λοιπόν να περπατάς σε κοντινές διαδρομές και άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι: π.χ. Πήγαινε στο μίνι μάρκετ με τα πόδια,  πήγαινε το σκύλο σου βόλτα , περπάτισε για να πας στη δουλειά σου αν και εφόσον είναι κοντά. Γενικότερα περπάτα σε κάθε ευκαιρία και δεν θα χάσεις.

2.  Διατάσεις μετά το πρωινό ξύπνημα

Ειδικά τώρα που η κίνηση μας ήταν περιορισμένη, το πρωινό ξυπνημα μπορεί να συνοδευόταν απο πόνους και δυσκαμψίες διότι οι μύες ου σώματος μας ειχαν χάσει την ελαστικότητα τους και αυτό χειροτέρευε μέρα με τη μέρα! Ήρθε λοιπόν η ώρα να εκτελέσεις μερικές διατάσεις- κινήσεις που θα ανοίξουν-ξεκλειδώσουν το σώμα σου!!Θα σου προτείνω μερικές που μπορείς να googlareis και στο διαδίκτυο: α)το τέντωμα της γάτας β) το τέντωμα του σκύλου γ)αγκάλιασε τα γονατα σου σε ύπτια θέση.

3. Κολύμπι στη θάλασσα

Άλλη μια πολυ καλή επιλογή ειδικά τωρα που είναι καλοκαίρι είναι το κολύμπι στη θάλασσα!! Βρες λοιπόν την πιο κόντινή παραλία (δοξα το θεό εχουμε πολλές) και ξεκίνα να κινείσαι μέσα στο νερό!!Εκτέλεσε ασκήσεις για όλο το σώμα και απόλαυσε τον ήλιο!!!Τα οφέλη πέρα απο σωματικά θα είναι και στη ψυχολογία σου!!!

4. Μείωση θερμίδων

Τώρα που καλοκαίριασε καλό είναι να πίνεις πολλα υγρά, φρούτα και λαχανικά ετσι ώστε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου!!Προτίμησε ελαφριά και μικρά γεύματα ετσι ώστε να μειώσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις το σωματικό σου βάρος και κυρίως το περιττο λίπος που μπορει να κουβαλάς.

5. Αναζήτηση ενός χόμπυ που περιέχει σωματική άσκηση

Ήρθε η ώρα να αναζητήσεις τι σου αρέσει να κάνεις σαν χόμπυ το οποίο περιέχει σωματική άσκηση!!Αναρρωτήσου ποια δραστηριότητα σε κάνει χαρούμενο και ξεκίνα το ομαδικά η ατομικα:π.χ. :προπόνηση στο γυμναστήριο (κάνε την έρευνα σου και κάνε εγγραφή σε όποιο σου αρέσει), χορός (πήγαινε σε 2-3 σχολές χορου κοντά σου και διάλεξε αυτη που σε εμπνέει), Ορειβασία (πάρε 2 φίλους σου και πήγαινε στο πιο κοντινό βουνό και εξερεύνησε το). Τελος πάντων ψαξε κάτι που έχει κίνηση και ξεκίνα να περνάς καλά. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους.

Ακολόυθησε αυτους τους 5 τρόπους και η βελτίωση στην φυσική σου κατάσταση είναι δεδομένη!!Καλή επιτυχία