Όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε θερμιδικό έλλειμα στη διατροφή μας, με στόχο τη μείωση του βάρους μας και κυρίως του σωματικού μας λίπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη μείωση των προσλάμβανόμενων θερμίδων μέσω της διατροφής, είτε μέσω της αύξησης της θερμιδικής κατανάλωσης μέσω δραστηριοτήτων και σωματικής άσκησης!! Εμείς θα ασχοληθούμε με την θερμιδική κατανάλωση και θα σας δώσουμε 3 διαφορετικές προπονήσεις-τρόπους για να αυξήσετε την κατανάλωση θερμίδων καθώς και την καύση λίπους. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω:
1.Τρέξιμο-περπάτημα
Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελαφρύ τρέξιμο και το περπάτημα είναι το πιο σύνηθες για να ασκηθούμε και να κάψουμε λίπος. Ναι λοιπον ισχύει οτι κάνοντας ήπιας έντασης τρέξιμο εναλλάξ με περπάτημα για 30-60′ μπορούμε να αυξήσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε εβδομαδιαίως καθώς και τη καύση λίπους. Ξεκινήστε λοιπόν περπάτημα για 2-3′ και έπειτα ελαφρύ τρέξιμο για όση διάρκεια αντέχετε. Μόλις νιώσετε ελαφρύ λαχάνιασμα ή κόπωση στους μύς ξανα περπατήστε για 2-3′ και επαναλάβετε για 30-60′ προοδευτικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε μόνο με 20′ και να προσθέτετε 5′ καθε εβδομάδα ειδικά εαν είστε αρχάριοι!!Μπορείτε να κάνετε τρέξιμο 4-6φορές την εβδομάδα!!!Στο τέλος μη ξεχάσετε να ολοκληρώσετε με περπάτημα 2-3′ και διατατικές ασκήσεις.
2. Cardio cross
Άλλη μια προπόνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να εκτελέσετε διάφορες ασκήσεις(6-10) που ανεβάζουν τους καρδιακούς σας παλμους πάνω απο το επίπεδο ηρεμίας και να τις δουλέψετε κυκλικά και επαναλαμβανόμενα για 3-4 κύκλους!!!Μετά απο κάθε κύκλο κάνετε διάλλειμμα 2-3′ και στο τέλος της προπόνησης διατατικές ασκήσεις!!
π.χ. : 1. Skipping 30”
2. Πτέρνες πίσω 30”
3. Jumping jacks 30”
4. Αντίθετο γόνατο αγκώνας εναλλάξ 30”
5. Burpees σε step 30”
6. Mountain climpers 30”
3. Διαλειματική προπόνηση με σχοινάνι και χτύπηματα σε σάκο
Αυτή η προπόνηση είναι η πιο διασκεδαστική και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα σχοινάκι καθώς και ένα σάκο πυγμαχίας. Ξεκινήστε λοιπόν ένα ζεσταματάκι με ελαφρύ επι τόπου step για 2′ και αλλα 2′ σκιαμαχία(χτυπήματα boxing στον αέρα). Στη συνέχεια ξεκινήστε για 1′ σχοινάκι, έπειτα ξεκουραστείτε 30”-1′ ανάλογα το επίπεδο σας και στη συνέχεια εκτελέστε για αλλο 1′ χτυπήματα στο σάκο. Επαναλάβετε το ίδιο για 5-10 γύρους. Μόλις ολοκληρώσετε εκτελέστε διατάσεις και είστε έτοιμοι!!
Δοκιμάστε όποια προπόνηση σας αρέσει και σας ταιριάζει η κάντε εναλλαγές για να μην ρουτινιάσετε και καλη επιτυχία!!!!