5 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να μειώσεις το λίπος σου!

1. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σταμάτα να γυμνάζεις μεμονωμένα σημεία του σώματος σου όπως π.χ. δικέφαλοι στη μηχανή δικεφάλων και εκτέλεσε πολυαρθρικές ασκήσεις ώπου ενεργοποιούνται πάνω από 2 σημεία του σώματος π.χ. ημικάθισμα με κάμψη δικεφάλων με αλτήρες. Έτσι θα πετύχεις αύξηση της θερμιδικής δαπάνης και βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

2. ΜΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ

Το να κάθεσαι στο γυμναστήριο πάνω από 1 ώρα μπορεί να μην είναι απαραίτητο ότι γυμνάζεσαι περισσότερο αλλά το ότι μιλάς με τον συναθλητή σου, ότι παίζεις με το κινητό σου, ότι κάνεις τεράστια διαλείμματα. Συγκεντρώσου λοιπόν στη προπόνηση και εκτέλεσε ένα ποιοτικό και γρήγορο πρόγραμμα, άλλωστε πάνω από 1 ώρα έντονης άσκησης η καταπόνηση είναι τόσο μεγάλη ώπου το σώμα σου καταβολίζει και θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς.

3. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Σταμάτα να λιώνεις στους κοιλιακούς με το σκεπτικό ότι θα μειωθεί το λίπος τοπικά στην κοιλιά. Το λίπος θα μειωθεί συνολικά από το σώμα σου με σωστή διατροφή και άσκηση εάν και εφόσον τρως λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίς με αποτέλεσμα να μειωθεί και το λίπος στην κοιλιά σου. Ό λόγος που θα κάνεις κοιλιακούς θα είναι κυρίως ικανοποιητική σταθεροποίηση του πυρήνα του σώματος σου. Και μη ξεχνάς να γυμνάζεις και τους ραχιαίους διότι θα δημιουργηθούν ανισορροπίες.

4. ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα που ακολουθείς δεν είναι αιώνιο, πρέπει να το αλλάζεις (όχι μόνος σου αλλά ο γυμναστής σου) περίπου κάθε 6-8 εβδομάδες διότι το σώμα προσαρμόζεται και δεν βελτιώνεται παρα πέρα αν δεν του δώσεις καινούριο ερέθισμα.

5. ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Το να περπατάς 2 ώρες στον διάδρομο είναι σαφώς πολύ καλύτερο από το να κάθεσαι στον καναπέ σου. Όμως εάν είσαι υγιής και σχετικά νέος είναι προτιμότερο να εκτελέσεις 30-45 λεπτά αερόβιας άσκησης σε ποιο έντονους ρυθμούς πάντα με προοδευτικότητα παρά να χάνεις το χρόνο σου περπατώντας για ώρες. Τα οφέλη στις καύσεις σου και στην βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού σου θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

Για τυχόν παρερμηνείες και συμβουλές να συμβουλεύεστε πάντα εξειδικευμένους γυμναστές και προπονητές.