Γιατί να έχω προσωπικό γυμναστή; (Personal Trainer)

Η προσωπική εκγύμναση (Personal training) έχει τις ρίζες της βαθιά εδραιωμένες στο χρόνο, Βάση τοιχογραφιών που βρέθηκαν σε σπήλαια αποδεικνύουν ότι η άρση βαρών ξεκίνησε να χρησιμοποιείται περί το 2500 π.Χ., από τότε ως τον 6ο αιώνα π.Χ. η μυϊκή ενδυνάμωση ήταν κυρίαρχη δραστηριότητα στην αρχαία Ελλάδα.

Το 1920 ο Jack Lalanne ξεκίνησε την δημιουργία προγραμμάτων άσκησης και εξειδικευμένων οργάνων γυμναστικής όπου χρησιμοποιήθηκαν ως θεμέλια για την μοντέρνα εκγύμναση που γνωρίζουμε σήμερα. Σήμερα οι επιλογές για τους προσωπικούς γυμναστές είναι απεριόριστες εφόσον οι ίδιοι είναι οραματιστές, κατέχουν τεχνογνωσία και είναι ικανοί να την αποδείξουν επιστημονικά, καθώς επίσης την θέληση και επιμονή να είναι πάντα ενήμεροι για την εξέλιξη του κλάδου.

Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα αντιμετωπίζουμε μια νέα επιδημία: την επιδημία της υποκινητικότητας. Οι βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής μπορούν να καταπολεμηθούν με την προαγωγή της σωματικής άσκησης έτσι ώστε να φέρουμε τον οργανισμό μας σε κατάσταση ευρωστίας.

Η προσωπική εκγύμναση με εξειδικευμένο γυμναστή θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε αποδοτικά με αποτελεσματικές μεθόδους άσκησης καθώς και ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλουν πρωτίστως στην ευρωστία και την υγεία σας και στη συνέχεια στην αποτελεσματικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης καθώς και της εικόνας του σώματος σας. Μπορείτε λοιπόν να γυμναστείτε στο γυμναστήριο, στον κήπο σας, στο κοντινό πάρκο, σε μία κοντινή παραλία, σε ένα γήπεδο με δραστηριότητες που σας προτείνει ο γυμναστής σας ή με δραστηριότητες που επιθυμείτε και αγαπάτε.

Η προπόνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτά που έχει ανάγκη το σώμα σας σε συνδυασμό με αυτά που σας αρέσουν να κάνετε, διότι το θέμα είναι αυτό που κάνω να το κάνω ευχάριστα. Ο εξειδικευμένος γυμναστής είναι αυτός που θα αξιολογήσει την σωματική, ψυχική και φυσική κατάσταση σας ώστε να σας δώσει τα κατάλληλα κίνητρα για να ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Αφού λοιπόν ο γυμναστής σας συλλέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να συνταχθεί ένα πρόγραμμα άσκησης εξατομικευμένο πάνω στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες σας, είστε έτοιμοι να ασκηθείτε με ασφάλεια και υπό την καθοδήγηση του.

Ανάλογα με το επίπεδο, τις ανάγκες, την δυνατότητα και την θέληση του κάθε ασκούμενου επιλέγονται οι καταλληλότερες τεχνικές καθώς και δραστηριότητες για την επίτευξη των προσωπικών στόχων.

Η προσωπική εκγύμναση προσφέρει:

-Καθοδήγηση
-Ποικιλία
-Εμψύχωση
-Αποτέλεσμα
-Κέρδος σε χρόνο

Αναζητήστε λοιπόν το γυμναστή που σας ταιριάζει και νιώστε τα οφέλη της άσκησης στη ποιότητα της ζωής σας.